INSPIRATION PHOTO CONFERENCE

Mеждународна фотографска конференция

Ще те срещнем с някои от най-вдъхновяващите фотографи в света.

Днес е все по-лесно да се направи технически грамотна фотография. Има безкрайно море от информация как се прави, а и техниката помага все повече нещата да се случват лесно. Остава въпросът кой стои зад камерата и има ли какво да каже? Каним те на едно събитие, което ще ти помогне да намериш израз на вътрешния си глас.

INSPIRATION PHOTO CONFERENCE е събитие, което празнува силата и разнообразието на фотографията. Ще се срещнеш с едни от най-успешните имена в света на фотографията. Програмата е изградена по начин, който ще те срещне с различни теми и автори, които ще разширят хоризонтите ти.

Очакват ни два дни изпълнени със смисъл и вдъхновение.

Ще се срещнеш с 8 изключително интересни и световно успешни автори в  различни жанрове на фотографията.

INSPIRATION PHOTO CONFERENCE е значимо международно фотографско събитие, което ще те срещне с много съмишленици от България и чужбина с интерес към фотографията.

INSPIRATION PHOTO CONFERENCE е инициатива на Клуб Фото Свят.

Изключителни лектори

Лектори признати на светонвата фотографска сцена.

Разнообразни теми

Ще получиш полезни практически знания и ще намериш вдъхновение от споделения опит

Нови контакти

Събитието ще те срещне с много интересни хора с интерес към фотографията.

Най-новото от света на техниката

Ще може да тествате някои от най-новите продукти на фотографския пазар.

Включени кафе паузи

В цената са включени кафе паузи с прекрасно кафе и напитки.

ПРОГРАМА

08.02.2020

09:30 – 10:00 – Регистрация
10:00 – 10:15 – Откриване
10:15 – 11:45Йонас Бендиксен
11:45 – 12:00 – Кафе пауза
12:00 – 13:30Владимир Василев
13:30 – 14:30 – Обедна почивка
14:30 – 16:00Мартин Пар
16:00 – 16:15 – Кафе пауза
16:15 – 17:45Себастиан Белаустеги

09.02.2020

09:30 – 10:00 – Регистрация
10:00 – 11:30Тарик Заиди
11:30 – 12:00 – Кафе пауза
12:00 – 13:30Андреас Битесних
13:30 – 14:30 – Обедна почивка
14:30 – 16:00Флора Борси
16:00 – 16:30 – Кафе пауза
16:30 – 18:00Данило & Шарън

ЛЕКТОРИ

Мартин Пар е едно от легендарните имена на съвременната фотография. Кариерата му е забележителна и продължава вече над 40 години. Той е толкова продуктивен, че е трудно да бъде представен в няколко изречения. Мартин документира съвременното общество по един особено забавен и на моменти ироничен начин.
Той е не просто фотограф. Той е автор на книги и филми, куратор, преподавател, автор на множество текстове, статии и публикации. От 1994 г. е член на една от най-известните световни фотографски агенции – Магнум. А в периода 2014 – 2017 г. той е и президент на агенцията.
Основател е на фондацията Мартин Пар, която съхранява и управлява неговия собствен архив от фотографии и фотокниги, както и колекционира творчеството, най-вече на британски документални автори.

Мартин Пар е едно от онези имена, което всеки в съвременната документална и арт фотография познава. На него и неговото творчество са посветени повече от 10 филма.

По време на INSPIRATION PHOTO CONFERENCE той ще ни запознае с творческия си път и ще ни разкаже какво го е вдъхновавало и вдъхновява да продължава напред.

Андреас Х. Битесних

Андреас Х. Битесних (Andreas H. Bitesnich) е сред най-известните фотографи в света на мъжко и женско голо тяло. Той също е познат със своята травел, стрийт и портретна фотография.

Разпознаваем е със своята изчистена естетика и перфектната синтеза между състояние и форма.
Неговата работа е публикувана и излагана по цял свят в последните 28 години, а неговите иконични фотографии са познати на всеки със страст към това изкуство.

По време на конференцията Андреас разсъждава върху богатия си живот като работещ фотограф и споделя философията си за живота и фотографията. Също така ще разкрие и някои от най-важните технически аспекти на своята работа.

Тази увлекателна лекция е перфектната комбинация от информация и мотивация и ще е полезна на всеки, който търси кариера във фотографията.

Андреас Х. Битесних

Андреас Х. Битесних (Andreas H. Bitesnich) е сред най-известните фотографи в света на мъжко и женско голо тяло. Той също е познат със своята травел, стрийт и портретна фотография.

Разпознаваем е със своята изчистена естетика и перфектната синтеза между състояние и форма.
Неговата работа е публикувана и излагана по цял свят в последните 28 години, а неговите иконични фотографии са познати на всеки със страст към това изкуство.

По време на конференцията Андреас разсъждава върху богатия си живот като работещ фотограф и споделя философията си за живота и фотографията. Също така ще разкрие и някои от най-важните технически аспекти на своята работа.

Тази увлекателна лекция е перфектната комбинация от информация и мотивация и ще е полезна на всеки, който търси кариера във фотографията.

Tariq Zaidi

Тарик Заиди

Да бъдеш различен, за да оцеляваш и да успяваш.

https://www.tariqzaidi.com/

Тарик Заиди, самоук фотограф, става една от тези истории за успех, за които понякога четем. През 2014 година се отказва от ръководна позиция в корпоративния свят и решава, че ще последва страстта си към фотографията и започва да разказва истории за човешката душа, за достойнството, за социалните несправедливости, за изчезващите общности и традиции.

През 2016 година Тарик е обявен за един от топ 10 фотографа, за които трябва да знаеш (според International Photography Awards. САЩ – част от Lucie Foundation), фокусиращи се върху социалните проблеми и неравенства в различни общества по света.

През февруари 2018 Тарик е награден с една от най-престижните награди на POYi75(Pictures of the Year International Competition) – „Фотограф на годината“ за работата му в Северна Кореа, Конго и Бразилия, а също и втора награда в Feature Category през същата година.

Също е победител в конкурса PDN Photo Annual 2018 (Фотожурналистика/Документална фотография) и е награден с The Marty Forscher Fellowship Fund за изключителни постижения в хуманистичната фотография, Parsons School of Design, САЩ.

От август 2015 историите, снимките и видеата на Тарик от Ангола, Бразилия, Камбоджа, Чад, Конго, Етиопия, Грузия, Хаити, Индонезия, Монголия, Северна Кореа и Южен Судан са представени в повече от 60 страни в над 900 списания, вестници и сайтове, между които The Guardian, BBC, CNN, National Geographic, Smithsonian Magazine, Los Angeles Times, Washington Post, Der Spiegel Magazine, El Pais Semanal, GEO, Independent On Sunday, National Geographic Traveler, GQ & GQ Style, Marie Claire, Vogue, Esquire, PDN, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Telegraph, Conde Nast Traveler, Global Times China, Internazionale, Feature Shoot, China Daily, People’s Daily, China, Hindustan Times, Newsweek, Foreign Policy Magazine, Times of London и много други.

Спечелил е много международни награди (POYi, UNICEF, NPPA, PDN, IPA, AI-AP etc). Работата му е показана в над 70 международни изложни и е работил по проекти в 20 страни на 4 континента.

Тарик работи като фотограф на свободна практика, базиран в Лондон, Великобритания. В момента работи по дългосрочен личен проект наречен „Capturing the Human Spirit“ – визуална антология за надеждата, достойнството и общността в някои от най-бедните региони в света. Първите три части от неговата работа от най-бедните общности в Хаити, Бразилия и Камбоджа са представени на Visa Pour L’image, International Festival of Photojournalism, през септември 2018.

Работата му се представлява от Zuma Press (САЩ), Caters News Agency (UK) and Getty Images (UK) и току що е подписал договор за първата му книга, която ще бъде публикувана през юни 2020. Книгата събира работата му върху личен проект, по който той работи последните 2 години в Конго Бразавил и Конго Киншаса. Също така работи и по втората си книга, която се надява да бъде готова в края на 2019.

По време на INSPIRATION PHOTO CONFERENCE той ще ни преведе през последните 5 години от неговото фотографско приключени: какво е направил правилно, нещата, които определено не е направил както трябва и се нуждаят от промени, както и ще поговори за нещата, които е направил различно от всички. Ще ни запознае с неговия подход към дългосрочните проекти, което пък е довело до договора за първата му книга. Научените уроци, използваните инструменти, успехите и неуспехите, които е имал, ще ни помогнат да продължим напред и бързо да постигнем успеха в собственото си фотографско пътешествие.

Jonas Bendiksen

Йонас Бендиксен (Jonas Bendiksen) е роден в Норвегия през 1977 г. Започва кариерата си на 19 годишна възраст, преди да замине за Русия, за да работи по собствен фотографски проект. През няколкото години прекарани там Бендиксен снима различни сюжети от периферията на бившия Съветски съюз. Проектът е публикуван в книгата „Сателити“ (Satellites, 2006) и показан като самостоятелна изложба на международната сцена.

През 2005 г. започва работа по проекта си “The places we live” , в който снима гетата по света и комбинира фотография, звукови записи и видеа, за да създаде триизмерна инсталация. Проектът завършва с изложба и книга през 2008.

Последният му проект “The Last Testament” е за 7 човека, които твърдят, че са Второто пришествие на Исус Христос. Резултатът е книга от 460 страници, издадена през 2017, и изложба, пътуваща по целия свят.

Бендиксен получава множество награди, между които Infinity Award от Международния фотографски център, Ню Йорк, награди от Pictures of the Year International Awards и World Press Photos, The Telenor Culture Prize и много други.

Негови клиенти са National Geographic, TIME, The Sunday Times Magazine, Le Monde, The Guardian Weekend и много други..

Бендиксен се присъединява към агенция Magnum Photosпрез 2004.

Живее в покрайнините на Осло със съпругата му и трите му деца.

На Inspiration Photo Conference Йонас ще говори за най-новия му проект „Последният завет“.

Представен като продължение на Стария и Новия Завет на Библията, Последният завет представя визуални разкази и истории на седем мъже по света, които твърдят, че са Второто пришествие на Исус Христос. Изграждайки библейската форма и структура, главите, посветени на всеки Исус, включват откъси от техните библейски завещания, излагайки тяхната теология и изисквания към човечеството със собствени думи. Йонас Бендиксен приема, че всеки един от тях е истинският Месия върнат на Земята и по този начин създава един труд на апокалиптичната журналистика със завладяващо художествено въображение.

Джонас ще покаже проекта и вдъхновението, което го е накарало да поеме този мащабен тригодишен световен проект.

Jonas Bendiksen

Йонас Бендиксен (Jonas Bendiksen) е роден в Норвегия през 1977 г. Започва кариерата си на 19 годишна възраст, преди да замине за Русия, за да работи по собствен фотографски проект. През няколкото години прекарани там Бендиксен снима различни сюжети от периферията на бившия Съветски съюз. Проектът е публикуван в книгата „Сателити“ (Satellites, 2006) и показан като самостоятелна изложба на международната сцена.

През 2005 г. започва работа по проекта си “The places we live” , в който снима гетата по света и комбинира фотография, звукови записи и видеа, за да създаде триизмерна инсталация. Проектът завършва с изложба и книга през 2008.

Последният му проект “The Last Testament” е за 7 човека, които твърдят, че са Второто пришествие на Исус Христос. Резултатът е книга от 460 страници, издадена през 2017, и изложба, пътуваща по целия свят.

Бендиксен получава множество награди, между които Infinity Award от Международния фотографски център, Ню Йорк, награди от Pictures of the Year International Awards и World Press Photos, The Telenor Culture Prize и много други.

Негови клиенти са National Geographic, TIME, The Sunday Times Magazine, Le Monde, The Guardian Weekend и много други..

Бендиксен се присъединява към агенция Magnum Photosпрез 2004.

Живее в покрайнините на Осло със съпругата му и трите му деца.

На Inspiration Photo Conference Йонас ще говори за най-новия му проект „Последният завет“.

Представен като продължение на Стария и Новия Завет на Библията, Последният завет представя визуални разкази и истории на седем мъже по света, които твърдят, че са Второто пришествие на Исус Христос. Изграждайки библейската форма и структура, главите, посветени на всеки Исус, включват откъси от техните библейски завещания, излагайки тяхната теология и изисквания към човечеството със собствени думи. Йонас Бендиксен приема, че всеки един от тях е истинският Месия върнат на Земята и по този начин създава един труд на апокалиптичната журналистика със завладяващо художествено въображение.

Джонас ще покаже проекта и вдъхновението, което го е накарало да поеме този мащабен тригодишен световен проект.

Vladimir Vassilev

Владимир Василев

Другият като огледало на себе си

https://vladimirvasilev.com/

Владимир Василев е роден в Стара Загора. Започва да се занимава с фотография още на 15 годишна възраст, докато учи строително инженерство. През 1998 г. решава да посвети живота си на фотографията, а три години по-късно напуска страната си, за да живее във Франция.

Неговите силни и интензивни фотографии, като от филм на Айзенщайн, показват недвусмислено славянския му произход. Работата му е получавала множество значими международни награди. Наградата Roger Pic с изложба в SCAM през 2010 г. и през 2017 г. Той също е част от селекцията на журито на Circulation 2013. Получава и грамота от журито за голямата награда на La Samaritaine през 2013 година.
Владимир Василев е финалист за New East Photo Prize и участва в изложби на фондация Calvert 22 в Лондон и Санкт Петербург. През 2017 и 2018 г. той печели два пъти второто място на Gomma Grant Лондон.

Владимир се занимава с документална фотография повече от 20 години и често избира като подход да изгражда проектите си като огледало на самия него. Така хората, в своята сингулярност, виждат това, което не може да се изрече с думи. Точно за този подход ще говори и на INSPIRATION PHOTO CONFERENCE

Що се отнася до техниката и до позирането на моделите, той се стреми да разкрие това, което самите хора пренебрегват в себе си и то подредено логически в разказ. Всеки герой и ситуация следват една друга и разказват история, незабавно преобразена от погледа на автора. Така реалността добива друг вид и оформя нова реалност.

Това е вид потапяне, в което очакването и смирението са основните похвати. Кадрите му не могат да се получат, ако не достигне едно невидимо присъствие: да изчезне в полза на сюжета. При този тип общуване хората често се разкриват повече от очакваното.
В обобщение, той снима човека в цялата му същност, неговата интимност и невероятното. Смирението за човечността е едно ценно и безкрайно съкровище.

Serie LE Quai de L'oubli

Serie Monsonges

Serie T(h)races

Sebastian Belaustegui

Себастиан Белаустеги

Изкуството на наблюдението чрез душата

http://photosuki.com/

Себастиан – Суки Белаустегуи е роден в Буенос Айрес, Аржентина, през 1969 година.
Самоук фотограф от 1991 г. той се посвещава на снимането на коренните култури по целия свят. За първата си книга Пазители на времето: Портрети на духа на Латинска Америка с пролог на Нобеловия лауреат Хосе Сарамаго, той е обиколил 8 страни и е живял в 25 местни общности. Тази работа му отнема десет години.
В момента Суки работи върху нов проект „Африка в Америка“, който документира културите на афро-потомците на американския континент. До момента е пътувал в 18 държави за този проект.
Работата му е публикувана в книги и списания, включително National Geographic (корица, февруари 2005 г.), Time, Los Angeles Times, Newsweek и UNICEF. Освен това той е провел множество уъркшопи, лекции и изложби в музеи и художествени галерии по целия свят, включително Бутан, Индия, Китай, Индонезия, САЩ, Мексико, Аржентина, Перу и Куба, Мианмар и Виетнам.
Последната му работа е документиране на живота и културите на племената на малцинствата в Азия и работи върху дългосрочен проект за книга „Племенните хора на Азия“.
По време на лекцията си той ще обясни неговата гледна точка за това, защо документалната фотография трябва да има мисия, причина, за да съществува. Защо това, което има значение, не е ТЕХНИКАТА, а ОЧИТЕ: възприятието, изкуството да се наблюдава преди да се направи снимка.

Sebastian Belaustegui

Себастиан Белаустеги

Изкуството на наблюдението чрез душата

http://photosuki.com/

Себастиан – Суки Белаустегуи е роден в Буенос Айрес, Аржентина, през 1969 година.
Самоук фотограф от 1991 г. той се посвещава на снимането на коренните култури по целия свят. За първата си книга Пазители на времето: Портрети на духа на Латинска Америка с пролог на Нобеловия лауреат Хосе Сарамаго, той е обиколил 8 страни и е живял в 25 местни общности. Тази работа му отнема десет години.
В момента Суки работи върху нов проект „Африка в Америка“, който документира културите на афро-потомците на американския континент. До момента е пътувал в 18 държави за този проект.
Работата му е публикувана в книги и списания, включително National Geographic (корица, февруари 2005 г.), Time, Los Angeles Times, Newsweek и UNICEF. Освен това той е провел множество уъркшопи, лекции и изложби в музеи и художествени галерии по целия свят, включително Бутан, Индия, Китай, Индонезия, САЩ, Мексико, Аржентина, Перу и Куба, Мианмар и Виетнам.
Последната му работа е документиране на живота и културите на племената на малцинствата в Азия и работи върху дългосрочен проект за книга „Племенните хора на Азия“.
По време на лекцията си той ще обясни неговата гледна точка за това, защо документалната фотография трябва да има мисия, причина, за да съществува. Защо това, което има значение, не е ТЕХНИКАТА, а ОЧИТЕ: възприятието, изкуството да се наблюдава преди да се направи снимка.

Флора Борси

От идеята до реализацията

https://floraborsi.com/

Флора е млад фотограф от Унгария. Тя използва изящна фотоманипулация, за да създаде сюрреалистични образи, които са тематично фокусирани върху идентичност, взаимоотношения, емоции и мечти. Нейната безупречна техника и фини концептуални идеи създават красиви образи на всеобщите емоции, от похотта и желанието до отчаянието и загубата.

Флора веднага улавя сложната сила и чупливост на човешката психика. Тя експертно визуализира тъмните фантазии и съкровените сънища, използвайки тайнствената и интелигентна метафора, като същевременно пита какво означава да мислиш, чувстваш, мечтаеш и да изразиш в съвременния свят.

Флора има множество самостоятелни изложби в Европа и САЩ. Участва и в групова изложба „Continental Shift” в галерия Saatchi. Нейна работа е показвана и в Лувъра, Франция.

Нейната ефирна естетика печели множество награди и положителни критики от пресата, включително от The Guardian и BBC Culture. Нейна работа е корица на Adobe Photoshop през 2014 г.

По време на конференцията ще говори за осветителни техники, подготовка на материали за фотоманипулация, работа с фотошоп, трикове и техники и как да осигурите приходи от вашето изкуство и име. Ще сподели опит и от комерсиалната си работа.

Данило и Шарън

Предизвикай себе си, за да промениш играта

https://daniloandsharon.com/

Създавайки сватбена фотография, която предизвиква общоприетото, Данило и Шарън (Danilo and Sharon) се превръщат в разпознаваем бранд, познат с характерния си естетически подход и отличителни фотографски и видео услуги.

Голяма част от работата им е вдъхновена от локацията и хората, които снимат, като винаги запазват автентичния си почерк. Силно повлияни от източноевропейското наследство и работата им в сферата на модата и рекламата, Данило и Шарън изграждат фотографски стил, който привлича модерни младоженци от цял свят, от тропическата Доминиканска република до футуристичния Хонк Конг. Брандът е базиран в Европа, основан в Белград, Сърбия, от 27 годишните съпруга и съпруг – Шарън и Данило Вашич. Определят себе си като семейство артисти. Работят заедно по всеки проект като често взимат и тригодишния си син със себе си. Винаги любопитни за непознатото и винаги в търсене на по-доброто.

На конференцията ще ни споделят с какви предизвикателства са се сблъскали, за да се превърнат в глобален бранд.

Данило и Шарън

Предизвикай себе си, за да промениш играта

https://daniloandsharon.com/

Създавайки сватбена фотография, която предизвиква общоприетото, Данило и Шарън (Danilo and Sharon) се превръщат в разпознаваем бранд, познат с характерния си естетически подход и отличителни фотографски и видео услуги.

Голяма част от работата им е вдъхновена от локацията и хората, които снимат, като винаги запазват автентичния си почерк. Силно повлияни от източноевропейското наследство и работата им в сферата на модата и рекламата, Данило и Шарън изграждат фотографски стил, който привлича модерни младоженци от цял свят, от тропическата Доминиканска република до футуристичния Хонк Конг. Брандът е базиран в Европа, основан в Белград, Сърбия, от 27 годишните съпруга и съпруг – Шарън и Данило Вашич. Определят себе си като семейство артисти. Работят заедно по всеки проект като често взимат и тригодишния си син със себе си. Винаги любопитни за непознатото и винаги в търсене на по-доброто.

На конференцията ще ни споделят с какви предизвикателства са се сблъскали, за да се превърнат в глобален бранд.

КЪДЕ СМЕ?

Ще бъдем в Интерпред – СТЦ София, на бул. „Драган Цанков“ 36

СПОНСОРИ

factor.bg - Inspiration Photo Conference
Sony Bulgaria - Inspiration Photo Confernce
Photosynthess - Inspiration Photo Confernce
Canon Bulgaria - Inspiration Photo Confernce
Code Angels

Медийни партньори

ЦЕНИ ЗА КОНФЕРЕНЦИЯТА

*С членството си в Клуб Фото Свят подкрепяте най-голямата и бързо развиваща се фотографска общност в България, която има за цел да работи за развитието на фотографията в България. Членството ви дава достъп до над 100 фотографски събития годишно, много преференции и помага да следваме нашата мисия. Виж повече

КУПИ СВОЯ БИЛЕТ ЗА INSPIRATION PHOTO CONFERENCE 2020

Свържи се с нас:

+ 359 8888 122 84

+ 359 8969 200 08

club@photoworld.bg

[caldera_form id=“CF5e34b5bcb94ef“]